Anne-Marie

Pedagogisch specialist

Al 23 jaar werk ik als pedagogisch specialist. Na jarenlang in loondienst gewerkt te hebben, heb ik sinds een jaar een eigen bedrijf dat zich richt op opvoedondersteuning aan professionals. Onder professionals versta ik mensen die voor hun werk opvoeden, denk bijvoorbeeld aan leerkrachten, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang, peuterspeelzaal of BSO. Maar laten we vooral ouders niet vergeten! Als iemand een professional is van zijn eigen kind, is het wel de ouder. Samen met ouders kijk ik naar wat helpend en nodig is mochten er vragen over de opvoeding zijn of zorgen over de ontwikkeling van een kind.


Waarvoor kunnen vrouwen uit de community bij jou terecht?

Alle vragen die gaan over opvoeding zijn welkom. Opvoeding is een breed begrip, maar denk aan bijvoorbeeld vragen over lastig/ongewenst gedrag, boze buien, hoe stel ik goede grenzen, hoe ga ik om met belonen en straffen, wat voor moeder zou ik willen zijn en wat voor moeder ben ik daadwerkelijk in de praktijk? De eeuwige schuldgevoelens van ons als moeders, hoe sluit ik goed aan bij de ontwikkeling van mijn kind, mijn kind lijkt niet lekker in z’n vel te zitten, wij zitten als ouders over een aantal onderwerpen niet helemaal op een lijn, hoe ga ik daarmee om etc. Mocht ik geen passend antwoord hebben, dan hebben we gelukkig andere experts in het team die mee kunnen denken. 

Wat hoop je met jouw bijdrage aan Moms meet Moms te bereiken?

Mijn allerbelangrijkste missie is om zoveel mogelijk moeders (ouders) te helpen om vanuit zelfvertrouwen en plezier(!) hun kind(eren) op te voeden. Daarnaast heb ik dusdanig veel ervaring dat geen vraag te gek is en ik veel ouders echt verder kan helpen. Voor mij persoonlijk leer ik iedere dag van andere ouders en dat laat me groeien als ondernemer.  

Wat betekent het moederschap voor jou?

Mijn grootste wens in het leven was moeder worden. Ik ben zeer dankbaar voor twee prachtige knullen. Guus is inmiddels al bijna 16 en Merijn is 13. Hoe leuk ik ze ook vind, hoe rijk ik me ook voel, er waren en zijn ook echt momenten waarop ik denk ‘waarom wilde ik in hemeltjesnaam kinderen?’ Voor heel veel dingen in het leven kun je een opleiding volgen, een cursus doen en dan weet je ongeveer wat de bedoeling is 😉 Opvoeden is hierin een ander verhaal, het stopt nooit en is daarmee misschien wel de pittigste taak die we te vervullen hebben in het leven. Voor mij heeft altijd bovenaan gestaan dat ik mijn kinderen wil begeleiden om fijne, sociale mensen te zijn die zich staande kunnen houden in deze maatschappij. Daarin mogen ze zijn wie ze zijn, maar dat betekent niet dat alles maar kan en goed is. Die taak komt dagelijks terug, zelfs als ze er niet zijn door de manier waarop ik mijn eigen leven leef. 

Wat doe jij het allerliefst met je kinderen?

Ik ben een buitenmens. Ik ben intens gelukkig in de bergen, dus mijn kinderen gaan al vanaf ukkies mee de bergen in. Daarnaast houd ik ook heel erg van spelletjes, dus als we met elkaar aan tafel zitten met een spel zijn dat voor mij echt momenten waar ik intens blij van word. 

Wat doe jij het allerliefst als je een dagje zonder kinderen bent?

Oeh dat is best een moeilijke… De keuze is reuze zullen we maar zeggen, maar mijn ideale dag zou zijn eerst een rondje hardlopen in het bos, daarna lekker lunchen met mijn lief om daarna even uit te buiken met een goed boek. Als afsluiter een goed glas wijn en een mooi gesprek (meestal over de kinderen ;-)) met vriendinnen om vervolgens heerlijk vroeg m’n bed in te duiken.

Heb je vragen voor Anne-Marie?

Als je lid bent/wordt van Moms meet Moms zul je de naam van Anne-Marie veel voorbij zien komen. Als expert geeft ze regelmatig leerzame workshops waar je als member gratis aan mee kunt doen. Ook kun je haar in de community al je vragen stellen. En wil je meer over haar weten? Stuur haar een mail, volg haar op social media of luister haar interessante podcast!