Charissa

Pré- en postpartum personal trainer

Ik ben bedrijfseigenaar van YourMove waar ik tevens werk als pré- en postpartum personal trainer. Ook werk ik daar met mensen die mentale uitdagingen of diagnoses hebben en graag willen sporten. Mijn expertise over sport, bewegen en gezonde leefstijl deel ik ook als docent Sportkunde aan de Hanzehogeschool Groningen, waar ik voornamelijk lesgeef in de minor Leefstijlcoach. 

Waarvoor kunnen vrouwen uit de community bij jou terecht?

Mij kun je alles vragen over (gezonde) voeding, sport, gezond bewegen, motivatie, bewegen met een blessure of klacht en uiteraard bewegen als je zwanger bent of bent bevallen. Ik heb hiervoor 8 jaar gestudeerd.

Wat hoop je met jouw bijdrage aan Moms meet Moms te bereiken?

Meer (bijna) moeders laten bewegen, jullie te laten zien dat bewegen niet vervelend hoeft te zijn maar ook zeker dat het kán. Zelfs met bekkeninstabiliteit of een gebroken enkel kan je iets doen! Sportende (zwangere) vrouwen zorgen niet alleen voor een snellere bevalling/gezonder kindje met beter geboortegewicht/makkelijker herstel maar ook laat je je kind het goede voorbeeld zien. Een kind met sportende ouders doet dit na, waarbij wetenschap duidelijk laat zien dat dit gezondere volwassenen worden. Het lijkt mij mooi om daar een steentje aan bij te dragen. 

Wat betekent het moederschap voor jou?

Het moederschap overviel me door mijn ongeplande zwangerschap, maar voor mij betekent het eindeloze liefde en het gevoel dat ik eindelijk een familie heb waar ik bij hoor. Ik had niet verwacht dat ik het zó leuk zou vinden.

Wat doe jij het allerliefst met je kindje?

Mijn dochter is nu 9 oud en wandelen vindt ze het allerleukst! Ze kijkt haar ogen uit. Dan neem ik onze hond graag mee en ga lekker het park in. Ze is ook een geweldig fotomodel en ik neem graag foto’s van haar.
 

Wat doe jij het allerliefst als je een dagje zonder je kindje bent?

Paardrijden, schilderen, knutselen en lekker een film kijken.

Heb je vragen voor Charissa?

Als je lid bent/wordt van Moms meet Moms zul je de naam van Charissa veel voorbij zien komen. Als expert geeft ze regelmatig leerzame workshops en mom workouts waar je als member gratis aan mee kunt doen. Ook kun je haar in de community al je vragen stellen. En wil je meer over haar weten? Stuur haar een mail, volg haar op social media of bezoek haar website!