Marieke

Kinderslaapcoach

Waarvoor kunnen vrouwen uit de community bij jou terecht?

Ik ben kinderslaapcoach en onrustdeskundige volgens de Droomritme Methode. Je kunt bij mij terecht voor al je vragen omtrent onrust en slapen bij jouw kindje van 0-3 jaar. Ik kan je handvatten geven, tips geven en informeren.

Wat hoop je met jouw bijdrage aan Moms meet Moms te bereiken?

Ik hoop moeders en moeders ‘to be’ te kunnen helpen met hun vragen en struggles waar ze tegenaanlopen op het gebied van slapen van hun kindje. En zo ook wellicht onzekerheid wegnemen, maar ook herkenning te geven voor bepaalde situaties. En voor zwangere vrouwen wat voorbereiding en wat ze kunnen verwachten de eerste maanden. Weet dat slaap zo belangrijk is, en een tekort aan slaap veel kan doen voor jezelf, je kindje en je gezin. Dat wordt nog erg onderschat.
 

Wat betekent het moederschap voor jou?

Moederschap is het mooiste wat er voor mij is. Ik had altijd een grote wens om mama te worden, dankbaar dat ik dat mag zijn. Mooi om een kind te zien opgroeien en ontwikkelen, de liefde te voelen voor je kind. Maar wat hebben wij een zware jaren gehad met de slapeloze nachten van de kinderen wat uiteindelijk tot een burnout leidde. Dat was een periode die echt niet makkelijk was, maar waar we sterker uit zijn gekomen en daardoor heb ik nu mijn passie gevonden. Andere kindjes en ouders helpen. Moederschap ik mooi maar niet altijd makkelijk, en ik ervaar het soms ook echt als pittig, maar ik heb nu wel een modus gevonden om ontspanning voor mezelf te vinden op de juiste momenten.

Wat doe jij het allerliefst met je kinderen?

Wij houden ervan om naar het bos te gaan, stokken zoeken, paddestoelen, blaadjes, vanalles. Thuis bouwen we graag blokken 😉 . Het moment voor het slapen gaan vind ik ook zo fijn, echt even 1-op-1 aandacht.

Wat doe jij het allerliefst als je een dagje zonder kinderen bent?

Die momenten zijn er niet veel, maar dan probeer ik echt even quality time te plannen met mijn man, of voor mijzelf. Kapper, nagels doen, uitgebreid in bad of douchen zonder ‘tijd’, even alleen zijn, even alleen een rondje door het bos.

Heb je vragen voor Marieke?

Als je lid bent/wordt van Moms meet Moms zul je de naam van Marieke veel voorbij zien komen. Als expert geeft ze regelmatig leerzame workshops waar je als member gratis aan mee kunt doen. Ook kun je haar in de community al je vragen stellen. En wil je meer over haar weten? Stuur haar een mail, volg haar dan op social media of luister haar interessante podcast!