Marlise

Consulent seksuele gezondheid

Al ruim 12 jaar werk ik binnen het domein seksuele gezondheid. Eerst als cultureel maatschappelijk werker, later als consulent seksuele gezondheid. Sinds 2018 ben ik eigenaar van Lieve Lust- Zorg voor seksuele gezondheid, gevestigd in het oosten van Nederland. Vanuit mijn praktijk bied ik kortdurende counseling aan partners en individuen die vastlopen in hun seksualiteit. Daarnaast verzorg ik veel voorlichtingen, trainingen (met name voor professionals) en kun je me consulteren voor advies. Ook over seksuele opvoeding. Ik werk tevens voor een GGD en als keuzehulpverlener bij onbedoelde zwangerschap voor Fiom.
3,5 jaar werkte ik als Casemanager bij Centrum Seksueel Geweld. Ik woon samen met mijn partner en wij zijn trotse ouders van 3 opgroeiende jongens van 3, 7 en 10 jaar oud en van een sterrenkindje.

 


Waarvoor kunnen vrouwen uit de community bij jou terecht?

– Al je vragen over seksuele ontwikkeling en seksuele opvoeding

– Al je vragen over seksualiteit in het algemeen

– Al je vragen rondom seksualiteit rondom zwangerschap

– Seksualiteit en intimiteit hervinden na een zwangerschap of in combi met een jong gezin

– Vragen over pijn bij het vrijen / vaginisme

– Vragen over zin in seks en opwinding

– Alles over vrouwelijk genot en plezier (want dat is echt anders dan bij mannen)

Wat hoop je met jouw bijdrage aan Moms meet Moms te bereiken?

Dat de moeders goede, betrouwbare informatie krijgen over seksualiteit in relatie tot opvoeding maar ook over de eigen seksualiteit en seksueel plezier. Ik hoop dat het thema seksualiteit genormaliseerd wordt zodat er binnen de gezinnen een open, warme en positieve link met seksualiteit ontstaat, waarin kinderen veilig kunnen opgroeien. Ik hoop ook dat de vrouwen mogen leren over seksueel plezier en dat partners met elkaar (blijven) communiceren, zéker op dit moment in het leven van de ouders: je bent een gezin geworden en dat doet wat met de relatie, niet op de laatste plaatst wat betreft seksualiteit.

Wat betekent het moederschap voor jou?

Moeder worden en moeder zijn is het mooiste, zwaarste, meest onzekere, kwetsbaarste, liefdevolste, puurste, leukste en beste wat me ooit is overkomen. Het heeft een oneindige diepgang aan mijn leven gegeven. Kinderen zijn spiegels. Ze leren je zoveel over jezelf. En soms helpt het ook om door hun ogen naar de wereld te kijken.


Wat doe jij het allerliefst met je kinderen?

Als ik tijdens de zomermaanden met mijn gezin in ons campertje door Europa trek, ben ik op mijn allergelukkigst.
Maar van een gezamenlijk ommetje door het bos, een filmpje onder een dekentje of een uitje één op één geniet ik ook eindeloos. Oh, en langs de lijn! Als ik bij hun sportwedstrijden ga kijken. Nooit gedacht dat ik dat zó leuk zou vinden!

Wat doe jij het allerliefst als je een dagje zonder kinderen bent?

Klusjes in huis. Naar een festival met vrienden, uit eten of lekker koken met mijn lief. Of gewoon even he-le-maal niets.

Heb je vragen voor Marlise?

Als je lid bent/wordt van Moms meet Moms zul je de naam van Marlise veel voorbij zien komen. Als expert geeft ze regelmatig leerzame workshops waar je als member gratis aan mee kunt doen. Ook kun je haar in de community al je vragen stellen. En wil je meer over haar weten? Stuur haar een mail, volg haar op social media of bezoek haar website!