Dag sexy lingerie, hallo voedingsbeha!

De levensfase van het ouderschap, waar sexy lingerie voor voedingsbeha’s wordt verruild, je in slaap valt met de net vers verwisselde poepluier nog in je hand en dat moment waarop je je afvraagt of je partner altijd naar zure melklucht blijft ruiken. Daarna krijg je een periode dat je gelukkig weer eens mag bijslapen en kruip je liever na een warme douche snel onder de lakens dan bovenop je partner. Denk je alles overleefd te hebben, komen je kinderen in de pubertijd en schreeuwen ze tegen je dat je te oud bent voor seks. En bedankt.

Gastblog door Ruby – ‘De intuïtie moeder’

Hoe doen alleenstaande ouders het?

In het voorwoord heb ik het niet eens over alle gescheiden (voormalig gehuwde of ongehuwde) ouders die er letterlijk alleen voor staan. Staar je als alleenstaande moeder ineens naar een roze glitter dildo op je nachtkastje in plaats van in de twinkelende ogen van je voormalige partner. Ik hoef niet te beginnen over daten in deze rumoerige tijden, want met dichte restaurants en begin 2021 zelfs een avondklok, schoot het vinden van een partner voor velen alleenstaande ouders niet op. We werden gedwongen om als zestienjarigen alleen op onze kamer te zitten en ons af te vragen of er ergens nog een grote liefde voor ons rondloopt.

Ik was een van die alleenstaande ouders die zich afvroeg hoe ik een leuke nieuwe man zou gaan treffen. Tussen mij en de vader van de tweeling zit geen toekomstmuziek, dus stond ik er praktisch gezien sinds het begin van hun leventjes alleen voor. Ironisch genoeg kwam ik vorig jaar met iemand aan de praat die ik ken van rond mijn zestiende. Hij feliciteerde mij op Facebook met mijn verjaardag en we raakten aan de praat. Hij bleek vrijgezel en 2 prachtige kinderen te hebben. We besloten om elkaar weer eens op te zoeken. Het begon onschuldig met het idee om een wijntje te drinken.

Ruby

Er wordt niet over seks geschreven

Ik weet niet hoe hij er aan het begin over dacht, maar vanaf het moment dat hij de deur opendeed, voelde ik dat de deur van mijn hart sinds hele lange tijd weer open ging staan. Zijn glimlach, veel te flauwe grappen en de eerste afscheidskus zwiepte mij van mijn voeten en voor ik het wist ben ik nu 9 maanden en vele kusjes verder. We bespreken alles met elkaar en ik heb absoluut niks te klagen over ons seksleven. Toch vraag ik mij regelmatig af hoe we straks ons seksleven opwindend houden als we in de toekomst met 4 kinderen in een huis wonen.

Ik heb nooit met een partner en kinderen in één huis gewoond, dus voor mij is het een soort abracadabra. Om mijn vraag te beantwoorden, besloot ik op ouders platforms te kijken wat er over geschreven stond. Ik schrok van het feit dat er amper over seks geschreven wordt op dat soort platforms. Er staan overal wel felle discussies over borstvoeding geven, waar de kinderen horen te slapen en vanaf hoe oud je een baby groentehapjes gaat geven. Al deze kinderen zijn tot stand gekomen door seks, maar blijkbaar schrijven ouders er weinig over.

 

Alsof seks uit onze levens wegvaagt zodra er kinderen zijn.

Ruby.

Jouw favoriete standje

Op mijn Instagram food.travel.write stelde ik daarom een aantal vragen die met dit onderwerp te maken hebben. Ik kreeg reacties van moeders die zeiden dat ze amper nog seks hebben, omdat ze zich niet aantrekkelijk meer voelen. Er reageerde ook een moeder met de opmerking dat ze het vreemd vond dat iedereen tegenwoordig aan je vraagt of je gevaccineerd bent, maar er nooit iemand aan je vraagt wat je favoriete standje is. Terwijl beide een privékwestie is. Ik ben er na het lezen op ouders platforms en mijn vragen op Instagram, nog steeds niet achter of ouders een sok over de deurklink hangen net zoals in het studentenhuis of vertel je jouw kinderen gewoon dat papa en mama samen gaan knuffelen? Of is er echt geen seks meer?!

Het onderwerp seks voor ouders mag wat mij betreft dus meer gedeeld worden. Dan heb ik het niet over cliché onderwerpen als hoe verleid je jouw partner in 5 stappen. Dat soort tips vind je dan weer wel genoeg. Ik heb het over huis-tuin-keuken-seks. Het lijkt mij bijster interessant om aan seksuologen en biohackers te vragen hoe om te gaan met weinig slaap en welke tips zij hebben om de connectie met je partner sterk te houden. Het zou ook fantastisch zijn als jij als lezer jouw ervaring wil delen over een levendig seksleven en wat te doen als je geen anticonceptie gebruikt.

Gaat er dan altijd een rubbertje om?

Je mag alle vragen waar je zelf mee rondloopt delen in een reactie hieronder of mij een privéberichtje via mijn Instagram food.travel.write sturen. Dan ga ik daar in mijn volgende blog mee aan de slag!

Liefs,

Ruby

Gastblog Ruby:
Ik ben Ruby (34 jaar), moeder van een geweldige tweeling. Ik zorg grotendeels alleen voor deze twee jongens van 2,5 jaar. Vanaf het moment dat ik wist dat ik een tweeling kreeg heb ik mijzelf afgevraagd: “Wil ik een moeder zijn die de hele dag aan het stressen is, want mijn kids zullen van alles uithalen waar ik niet altijd blij van word OF zal ik ze bijsturen waar het nodig is en voor de rest genieten van hun capriolen? Ik heb gekozen voor het laatste en zit daardoor nog altijd op mijn roze wolk en vlieg met mijn kids tussen de regenbogen door. Ik schrijf met veel plezier over niet-alledaagse onderwerpen. Volg je hart en ben wie je bent!