Moms meet…Nadia Langenberg

Moms meet Nadia Langenberg

Iedere mom (to be) heeft haar eigen verhaal. Dat maakt ons allemaal bijzonder. In Moms meet… delen we al die verhalen, zodat je een kijkje krijgt in het leven van andere moms (to be). Deze keer is het woord aan Nadia.

Wie is Nadia?

“Ik ben Nadia Langenberg, 32 jaar oud. Werk als kinderfysiotherapeut en oedeemtherapeut in Middelburg en Goes. Sinds 2014 heb ik de diagnose Gastroparese, wat betekent dat mijn maag minder goed/trager functioneert dan gemiddeld. Heb hier mijn eigen website voor opgezet om mijn verhaal te delen, tevens ook het verhaal tijdens mijn zwangerschap.” (www.mijngastroparese.nl)

Kun je iets over je gezinssituatie vertellen?

“Woon al bijna 10 jaar samen met mijn man en sinds vorig jaar moeder geworden van een zoon, Naud. Hij is net 1 jaar geworden.”

Heb je altijd al moeder willen worden?

“Ja, ik heb al vanaf kleins af aan een grote moeder wens. Toen mijn man en ik gingen kijken naar een huis, vertelden wij al tegen elkaar dat er ruimte moet zijn voor onze kinderwens. Ik begon rond mijn 26e met de opleiding voor kinderfysiotherapeute en wilde deze eerst afronden voordat ik moeder werd. Zodat ik volledig kon focussen op mijn opleiding. Helaas tijdens mijn opleiding kreeg ik een terugval van mijn ziekte en werd mijn moedergevoel ineens groter, maar ook beangstigend. Kan ik het allemaal wel, krijg ik genoeg voeding binnen.” 

Wat betekent het moederschap voor jou?

“Het betekent heel veel voor me. Als eerste mijn lichaam was/is sterk genoeg om een zwangerschap aan te kunnen. Maar ten tweede en niet het minst belangrijke zo veel liefde die je kan voelen voor een nieuw persoon. Je eigen kind.. Het betekent liefde, betekenisvol, een doel en grote waardering”

Hoe heeft het moederschap jou als persoon veranderd?

“Het moederschap heeft me veranderd in een vrolijker persoon ‘s morgens. Nog meer een regelaar en alles op orde houden door alles te plannen en vooruit te denken. Verder heeft het moederschap mij niet heel veel veranderd als persoon. Het voelt heel natuurlijk en alsof het altijd al zo was.”

Waar loop je tegenaan in het moederschap?

“Dat onbewust het vaak toch op de moeder aankomt, ondanks dat de vader ook veel aanwezig is. Dat mensen er ook onbewust vanuit gaan dat de moeder altijd bereikbaar is, terwijl soms de vader beter te bereiken is qua werk. 

Daarnaast merk ik dat je als moeder echt altijd aan staat, als eerste wakker en gelijk alert.”

Wat voor moeder ben jij of zou je graag willen zijn?

“Oef.. moeilijke vraag. Ik ben denk ik een moeder waarbij mijn zoon zichzelf mag leren ontwikkelen. Ik help waarbij hij hulp nodig heeft, maar hij mag ook zelf zijn grenzen opzoeken. Wat kan hij al, wat mag hij of wat durft hij zelf uit te voeren. Hierdoor zie ik dat hij zelfverzekerder wordt in zijn kunnen en ook echt trots is op zichzelf. 

Ik zou graag een moeder willen zijn waarbij mijn zoon zichzelf mag zijn en open kan zijn in wat hij wilt of durft te vertellen. In de toekomst hoop ik ook dat hij dan ook durft te vertellen als er iets is en dat er altijd vrienden welkom zijn.” 

Mis je iets?

“Ik mis zeker een goede vriendin in de buurt. Ze woont nu op 1 uur rijden en ze heeft een dochter die een maand ouder is dan mijn zoon. We berichten elkaar dagelijks, maar missen het echt om elkaar even te kunnen helpen of even op bezoek te gaan. Daarnaast mis ik het ook om gemakkelijk dingen af te spreken met mijn andere vriendinnen. Gewoon even wat gaan drinken o.i.d.” 

Wat wil je verder nog delen?

“Blijf altijd in jezelf geloven! Je lichaam is soms krachtiger dan je zelf zou denken. Blijf ook zeker in je eigen opvoeding en gevoel geloven. Jij voelt dat dit het beste is voor jouw kind, jij kent je kind het beste. Iedereen doet het op een andere manier, het zal nooit hetzelfde zijn. Zolang jij maar in je eigen opvoeding blijft geloven en er achter blijft staan. Je mag dus soms ook een uitzondering zijn op iedereen, maar als je erin geloofd, geloven anderen jou ook.”