Moms meet… Nayomi

Iedere mom (to be) heeft haar eigen verhaal. Dat maakt ons allemaal bijzonder. In Moms meet… delen we al die verhalen, zodat je een kijkje krijgt in het leven van andere moms (to be). De eerste Moms meet… is met onze member Nayomi.

Wie is Nayomi?

“Mijn naam is Nayomi, ik ben 31 jaar oud en ik ben geadopteerd uit Sri Lanka. Ik was 4 weken oud toen ik samen met mijn adoptie ouders aan kwam in Nederland. Ik woon samen met mijn man, zoontje Noud van bijna 3 en eigenwijze hond in Oud Gastel (Noord-Brabant). Ik ken mijn man al sinds 2011 en we zijn sinds 2015 onafscheidelijk. We gingen al snel samen wonen en kochten ook al vrij snel een nieuwbouwwoning. Inmiddels weer verhuisd en op dit moment zwanger van een jongetje.”

Heb je altijd al moeder willen worden?

“Nee, mijn kriebels kwamen pas laat op gang. Ik wilde reizen, de wereld zien en in het buitenland wonen. Pas toen ik een serieuze relatie kreeg kwamen er wel gedachtes dat ik mezelf wel zag lopen met kinderen om mij heen. Ik heb op mijn 25e gekozen voor een implanon met de gedachte; als die er over 3 jaar uit moet, dan zijn we er klaar voor.”

Wat betekent het moederschap voor jou?

“Alles, wie had dat ooit gedacht! Dat jonge meisje wat de wereld wilde zien, wil nu het liefst elke avond bij haar zoontje in bed kruipen om te kroelen. Ik ben zo blij dat het ons gelukt is om een wonder op de wereld te zetten en we genieten er volop van.”

Heeft het moederschap jou als persoon veranderd?

“Ja, heel veel. We zijn er zelf achter gekomen dat het niet vanzelfsprekend is om moeder of vader te zijn. Dat wij het nu wel zijn en er nog een aankomt is een wake up call dat je als persoon alles er aan moet doen om er voor je kinderen te zijn. Noud zal altijd op nummer 1 komen. Ik besef door het moederschap ook hoe belangrijk mijn eigen ouders zijn, ze waren altijd al mijn beste vrienden. Maar nu helemaal, hun wijsheid neem ik weer mee in de opvoeding van mijn zoon.”

Waar loop je tegenaan in het moederschap? 

“Ik ben een vrij nuchter persoon en kan heel goed relativeren, tot ik moeder werd en onzeker werd over de stappen van mijn zoon. Zo is hij laat gaan praten en toen ze daar iets over zeiden op het kinderdagverblijf, werd ik heel onzeker. Dit soort dingen deel ik ook op mijn Instagram en vaak krijg ik er reacties op waardoor ik weer weet dat ieder kind zich ontwikkelt op zijn/haar eigen tempo.”

Wat voor moeder ben jij of zou je graag willen zijn?

“Ik ben aan de ene kant van de lijstjes en alles staat op de kalender of agenda. Heeft Noud iets op het kinderdagverblijf, dan staat het op de kalender. Maar aan de andere kant, een echte loeder moeder kan ik ook zijn. Straks heb ik er twee en daar ben ik soms wel bang voor. Of dat allemaal wel zo soepel gaat verlopen. Er komen vast veel momenten dat ik los moet laten en me niet druk moet maken.”

Wat mis je?

“Ik mis soms wel momenten met vriendinnen. Zo heb ik nu wel iedere dag contact met mijn beste vriendinnen maar elkaar al weken/maanden niet gezien. En daar heb ik soms wel moeite mee, want we hebben allemaal nu een eigen druk leven met kinderen en vergeten soms ook om niet mama te zijn.”