Renata

Kindercoach

Ik ben coach voor kinderen en hun ouders. Ik begeleid kinderen wanneer zij zich minder lekker in hun vel voelen, door bijvoorbeeld minder zelfvertrouwen, last van heimwee, geen fouten durven maken, geen zin hebben in school, neerslachtig voelen, etc. Ik ga met hen in gesprek en gebruik allerhande werkvormen en spelletjes waarbij ik hen bewust probeer te maken van hun overtuigingen en hun sterke punten. Ik help ze om te achterhalen wat voor ze werkt, hoe ze zich fijner kunnen voelen en hoe ze om hulp kunnen vragen. Ook heb ik gesprekken met ouders wanneer zij niet goed weten hoe ze met bepaalde situaties thuis om kunnen gaan, ik spar dan met hen over mogelijke oplossingen en onderzoek wat bij hen past. Het is het mooiste werk dat er is! Daarnaast heb ik ook 15 jaar voor de klas gestaan, dus ook voor vragen met betrekking tot het onderwijs, deel ik graag mijn visie met je.

Waarvoor kunnen vrouwen uit de community bij jou terecht?

Ik denk graag met je mee over allerhande zaken die te maken hebben met kinderen, en ben vooral expert in communicatie, gedrag en emoties. Ik leer je graag beter te begrijpen welke behoeften er achter specifieke gedragingen en emoties verborgen kunnen zitten en hoe je nog prettiger met je kind kunt communiceren.
 

Wat hoop je met jouw bijdrage aan Moms meet Moms te bereiken?

Als moeder – zeker van je eerste kindje – komt er zo ontzettend veel op je af. Ik wil graag onderdeel uitmaken van een netwerk waarin je je ondersteund voelt, en waarin je je veilig voelt om je vragen en onzekerheden te delen. Ik hoop je te kunnen inspireren en open te staan voor je kind, en te handelen door goed te luisteren naar je gevoel. Ik deel graag mijn opgedane kennis en ervaring met je waardoor jij op de hoogte bent van verschillende denkwijzen en benaderingen, zodat jij kunt kiezen wat bij jou past om steeds meer de moeder te worden die jij graag wilt zijn.

Wat betekent het moederschap voor jou?

Voor mij is moederschap werkelijk het mooiste wat er is. Ik wist al jong dat ik moeder wilde worden, maar dat ging bij ons niet zomaar. Uiteindelijk zijn onze beide dochters geboren met hulp van iui en ivf. Dat zijn heftige trajecten geweest, met veel onzekerheid en veel verdriet. Ontzettend dankbaar ben ik dan ook dat ik toch 2 keer moeder mocht worden. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik heel bewust moeder ben en dat het mijn grootste drijfveer is om de beste moeder te zijn die ik kan zijn. De kennis en ervaring die ik opdoe, geef ik heel graag weer verder door. Want ik ben ervan overtuigd dat wij als ouders zoveel invloed positieve invloed kunnen hebben op hoe onze kinderen zich voelen en tot wat voor soort volwassenen ze kunnen opgroeien. Ieder op onze manier kunnen we zo vele stapjes zetten om de wereld een beetje mooier te maken.

 

Wat doe jij het allerliefst met je kindjes?

Ik vind het heerlijk om alleen-tijd te hebben met elk van onze dochters. Zo ga ik graag met de oudste ergens iets lekkers eten of drinken en maak ik een lange wandeling met de jongste. Ook houd ik van het bedtijdritueel. Maar niets is zo mooi als ‘s morgens de deur open te doen en begroet te worden met een grote glimlach of een lief ‘Goedemorgen, mama!’.
 

Wat doe jij het allerliefst als je een dag zonder kindjes bent?

Dan ga ik het liefst samen met mijn vriend een dagje naar het strand of de stad en gaan we heerlijk uitgebreid uit eten. Echt even tijd voor elkaar, waarin we even geen papa en mama zijn. Dan nemen we ook de tijd om met elkaar te bespreken wat we goed vinden gaan, wat we in de ander waarderen en waar we behoefte aan hebben. Dit proberen we regelmatig te plannen. Even samen op date, net als vroeger, heerlijk en voor ons ontzettend belangrijk!

 

Heb je vragen voor Renata?

Als je lid bent/wordt van Moms meet Moms zul je de naam van Renata veel voorbij zien komen. Als expert geeft ze regelmatig leerzame workshops waar je als member gratis aan mee kunt doen. Ook kun je haar in de community al je vragen stellen. En wil je meer over haar weten? Stuur haar een mail, volg haar op social media of bezoek haar website!