Saskia

Babycommunicatie expert

Ik geef online trainingen aan mensen die een kindje verwachten, ouders van jonge kindjes en professionals die veel met kleine kinderen werken (bijvoorbeeld pedagogisch medewerkers en gastouders). Het motto van al mijn trainingen is: Begrijp je kleintje! Mijn trainingen helpen dan ook bij het beter begrijpen van kinderen, als praten nog niet lukt. Dat je zelfs newborn baby’s kunt leren ‘lezen’, is iets dat veel mensen niet weten. Direct vanaf de geboorte jouw kindje beter kunnen snappen en de behoefte achter een specifiek geluid kunnen horen, geeft veel nieuwe ouders rust en zelfvertrouwen. Dat is onbetaalbaar. Als een kindje wat ouder is, kunnen ouders de methode Babygebaren inzetten om hun kleintje taal in handen te geven, zodat hun baby of dreumes met hun kan communiceren zonder woorden. Dit geeft een grote boost aan de interactie tussen ouder en kind en de taalontwikkeling. Deze kinderen leren al veel eerder wat echte communicatie is, dat er naar ze geluisterd en op ze gereageerd wordt. Deze methode leer ik al jaren aan ouders en professionals en vele enthousiaste cursisten hebben daarmee mooie resultaten bereikt en zijn echt overtuigd van de meerwaarde van het toepassen van Babygebaren. Mijn expertise zou je in het kort dus kunnen omschrijven als: zorgen voor een betere communicatie en verbinding tussen ouder en kind, direct vanaf de start!

Waarvoor kunnen vrouwen uit de community bij jou terecht?

Voor online trainingen Babytaal en Babygebaren. Advies over de behoeftes van een newborn baby met betrekking tot responsiviteit en verbinding. De 1000 eerste dagen van hun kleintje en wat de baby van hen als ouder nodig heeft. Hoe je zorgt voor een goede start als het gaat om hechting met je kleintje. De trainingen die ik heb gevolgd: Dunstan Babytaal trainer, Babygebaren trainer, DroomritmePRO en momenteel volg ik een training over de invloed van de pre- en perinatale periode op het leven van een kindje. Ook wel beter bekend als Geboortepatronen. Super interessant! Dit houdt namelijk in dat je bepaalde patronen in het gedrag van je kindje beter kunt begrijpen, omdat je kunt herleiden waar het gedrag vandaan komt, zodoende met meer compassie kunt reageren en dat heeft weer een positief effect op de relatie tussen moeder en kind. In april 2022 ben ik daarmee klaar. Ook die kennis hoop ik binnen de community in te kunnen zetten.
 

Wat hoop je met jouw bijdrage aan Moms meet Moms te bereiken?

Ik hoop vooral dat ouders leren vertrouwen op hun eigen gevoel en op de signalen die hun kindje geeft. Zodat ze sterk in hun schoenen te staan, ook al geeft de buitenwereld soms ander advies (Pak je je kleintje nou alweer op? Hij mag toch wel even huilen? Geef je nou nog steeds borstvoeding? Je verwent haar hoor! Huilen is goed voor de longen! Je kent het wel… dat advies uit het jaar 0 dat nergens op gebaseerd is ;-)) Mijn missie is dat de kleintjes van de Moms in deze community opgroeien tot veilig gehechte en geliefde mensjes, die serieus genomen worden in hun communicatie (ook al zijn ze nog maar klein, ze hebben je wat te vertellen!), op kunnen groeien tot stabiele en gezonde volwassenen die hun hele leven profijt hebben van een fijne start van hun prille leven.
 

Wat betekent het moederschap voor jou?

Ik ben de trotse mama van 2 heerlijke jochies. Mijn oudste zoon is geboren in oktober 2015, na een IUI-traject. Mijn jongste ventje kwam in ons leven in augustus 2019 en werd verwekt via ICSI. Het was een ongelooflijke emotionele en pittige weg om in verwachting te raken, maar wat voelen we ons dankbaar dat ze er zijn! Soms kunnen we ze ook wel eens achter het behang plakken hoor 😉 Mama zijn is de meest geweldige, overweldigende en tegelijk ook de meest zware taak die je maar kunt bedenken. Ik zat na de geboorte van beide zoons echt op een blauwe wolk en het oermoeder gevoel kwam direct naar boven. Ik realiseer me dat dit niet voor iedereen geldt. Gevoelens van eenzaamheid, ontzettende onzekerheid (doe ik het wel goed?), immense angsten en zorgen om je kindje kunnen echt de overhand krijgen. Combineer je dat met slaapgebrek en hormonen die alle kanten opschieten, dan kun je de verbinding tussen jou en je kindje wel eens (tijdelijk) gaan verliezen. Of de verbinding tussen jezelf en je partner. Iedereen heeft daar op momenten mee te maken, de een wat meer dan de ander. In deze community kun je je verhaal kwijt en helpen we elkaar, omdat we allemaal weten hoe het (soms) kan voelen.

Wat doe jij het allerliefst met je kinderen?

Lachen en lol maken, boekjes lezen, spelletjes spelen, liedjes zingen. Heel veel knuffelen! Wij zijn geen perfect-plaatje gezin. Het is soms messy, een vlek in je shirt is ons niet vreemd, een hele dag in je pyjama ook niet, het gaat heus niet altijd op rolletjes, maar we hebben wel plezier met elkaar. Ik kan meestal hard lachen om dingen die misgaan en probeer alles met relativeringsvermogen te bekijken. Dan maar geen perfecte Insta-feed 😉  

Wat doe jij het allerliefst als je een dagje zonder kinderen bent?

Werken aan mijn onderneming, MiniTolk. Het is nogal een uitdaging om dat te combineren met jonge kinderen, dus al mijn vrije uurtjes steek ik momenteel daarin.
 

Heb je vragen voor Saskia?

Als je lid bent/wordt van Moms meet Moms zul je de naam van Saskia veel voorbij zien komen. Als expert geeft ze regelmatig leerzame workshops waar je als member gratis aan mee kunt doen. Ook kun je haar in de community al je vragen stellen. En wil je meer over haar weten? Stuur haar een e-mail, volg haar op social media of bezoek haar website!