Team

Moms meet Moms is gemaakt voor moeders, dóór moeders! Wij kennen de struggles en de geluksmomenten van het moederschap. Wij weten dat er als mom (to be) soms eenzame en moeilijke dagen zijn, en dat je de dag erna juist weer heel veel hoogtepunten ervaart. Wij gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk vrouwen samen te brengen om lief en leed met elkaar te delen. En we gaan jou heel veel nieuwe dingen leren over zwangerschap en het moederschap. Want het aanbod van experts in Nederland is reuze, waardoor je soms misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Als member van Moms meet Moms kun je met al je vragen terecht bij onze experts. En als het nodig is verwijzen zij je door naar een goede expert bij jou in de buurt. Dat is makkelijk! Daarnaast geven onze experts allerlei workshops waar jij als member gratis aan mee kan doen.

 

Leer ons hieronder kennen!

Sanne

Verloskundige, echoscopist & verloskundig coach

Ik bied groepstrajecten en 1-op-1 trajecten zodat jij met vertrouwen en in jouw eigen kracht zwanger kunt zijn, kunt bevallen en het kraambed kunt beleven. Er is (vaak onbewust) zoveel angst en onzekerheid tijdens het hele proces rondom bevallen. En die angst, neem je met je mee. Zeker als je zwanger bent, gaat bevallen en vol met hormonen in je kraambed zit. Als verloskundige zie ik hier heel veel complicaties door ontstaan. Onnodig. 

Als moeder weet ik, dat als het niet loopt volgens het boekje, er weinig juiste hulp om je heen is waardoor het langer duurt om lekker en fijn te kunnen genieten van je gezin. Zonde! Want iedereen zou zich sterk moeten voelen tijdens dit life-changing event. Ik gun iedereen een goede start. Jij, je kindje, je gezin. Iedereen zou er goed op moeten kunnen terugkijken. Hoe heftig het ook is. Dat verdien je! Ik ben er voor alle vragen die je hebt over je zwangerschap, bevalling, kraambed. Over echo’s, over het ziekenhuis, over je twijfels en je angsten.

Anne-Marie

Pedagogisch specialist

Al 23 jaar werk ik als pedagogisch specialist. Na jarenlang in loondienst gewerkt te hebben, heb ik sinds een jaar een eigen bedrijf dat zich richt op opvoedondersteuning aan professionals. Onder professionals versta ik mensen die voor hun werk opvoeden, denk bijvoorbeeld aan leerkrachten, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang, peuterspeelzaal of BSO. Maar laten we vooral ouders niet vergeten! Als iemand een professional is van zijn eigen kind, is het wel de ouder. Samen met ouders kijk ik naar wat helpend en nodig is mochten er vragen over de opvoeding zijn of zorgen over de ontwikkeling van een kind.

Alle vragen die gaan over opvoeding zijn welkom. Opvoeding is een breed begrip, maar denk aan bijvoorbeeld vragen over lastig/ongewenst gedrag, boze buien, hoe stel ik goede grenzen, hoe ga ik om met belonen en straffen, wat voor moeder zou ik willen zijn en wat voor moeder ben ik daadwerkelijk in de praktijk? De eeuwige schuldgevoelens van ons als moeders, hoe sluit ik goed aan bij de ontwikkeling van mijn kind, mijn kind lijkt niet lekker in z’n vel te zitten, wij zitten als ouders over een aantal onderwerpen niet helemaal op een lijn, hoe ga ik daarmee om etc. Mijn allerbelangrijkste missie is om zoveel mogelijk moeders (ouders) te helpen om vanuit zelfvertrouwen en plezier(!) hun kind(eren) op te voeden. 

Marlise

Consulent seksuele gezondheid

Al ruim 12 jaar werk ik binnen het domein seksuele gezondheid. Vanuit mijn praktijk Lieve Lust bied ik kortdurende counseling aan partners en individuen die vastlopen in hun seksualiteit. Daarnaast verzorg ik veel voorlichtingen, trainingen (met name voor professionals) en kun je me consulteren voor advies. Ook over seksuele opvoeding.

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over seksuele ontwikkeling en seksuele opvoeding,
 over seksualiteit in het algemeen, seksualiteit rondom zwangerschap, seksualiteit en intimiteit hervinden na een zwangerschap of in combi met een jong gezin, vragen over pijn bij het vragen/ vaginisme, vragen over zin in seks en opwinding en alles over vrouwelijk genot en plezier (want dat is echt anders dan bij mannen).

Ik hoop dat moeders via Moms meet Moms goede, betrouwbare informatie krijgen over seksualiteit in relatie tot opvoeding, maar ook over de eigen seksualiteit en seksueel plezier. Ik hoop dat het thema seksualiteit genormaliseerd wordt zodat er binnen de gezinnen een open, warme en positieve link met seksualiteit ontstaat, waarin kinderen veilig kunnen opgroeien. Ik hoop ook dat de vrouwen mogen leren over seksueel plezier en dat partners met elkaar (blijven) communiceren, zéker op dit moment in het leven van de ouders: je bent een gezin geworden en dat doet wat met de relatie, niet op de laatste plaatst wat betreft seksualiteit.

Charissa

Pré- en postpartum personal trainer

Ik werk als pré- en postpartum personal trainer. Mij kun je alles vragen over (gezonde) voeding, sport, gezond bewegen, motivatie, bewegen met een blessure of klacht en uiteraard bewegen als je zwanger bent of bent bevallen. 

Mijn doel is om meer (bijna) moeders te laten bewegen, jullie te laten zien dat bewegen niet vervelend hoeft te zijn maar ook zeker dat het kán. Zelfs met bekkeninstabiliteit of een gebroken enkel kan je iets doen! Sportende (zwangere) vrouwen zorgen niet alleen voor een snellere bevalling, een gezonder kindje met beter geboortegewicht en makkelijker herstel, maar ook laat je je kind het goede voorbeeld zien. Een kind met sportende ouders doet dit na, waarbij wetenschap duidelijk laat zien dat dit gezondere volwassenen worden. Het lijkt mij mooi om daar een steentje aan bij te dragen! 

Saskia

Expert babycommunicatie

Ik geef online trainingen aan mensen die een kindje verwachten, ouders van jonge kindjes en professionals die veel met kleine kinderen werken (bijvoorbeeld pedagogisch medewerkers en gastouders). Het motto van al mijn trainingen is: Begrijp je kleintje! Mijn trainingen helpen dan ook bij het beter begrijpen van kinderen, als praten nog niet lukt. Dat je zelfs newborn baby’s kunt leren ‘lezen’, is iets dat veel mensen niet weten. Direct vanaf de geboorte jouw kindje beter kunnen snappen en de behoefte achter een specifiek geluid kunnen horen, geeft veel nieuwe ouders rust en zelfvertrouwen. Dat is onbetaalbaar. Als een kindje wat ouder is, kunnen ouders de methode Babygebaren inzetten om hun kleintje taal in handen te geven, zodat hun baby of dreumes met hun kan communiceren zonder woorden. Dit geeft een grote boost aan de interactie tussen ouder en kind en de taalontwikkeling. 

Mijn missie is dat de kleintjes van de Moms in deze community opgroeien tot veilig gehechte en geliefde mensjes, die serieus genomen worden in hun communicatie (ook al zijn ze nog maar klein, ze hebben je wat te vertellen!), op kunnen groeien tot stabiele en gezonde volwassenen die hun hele leven profijt hebben van een fijne start van hun prille leven.

Marieke

Kinderslaapcoach

Ik ben kinderslaapcoach en onrustdeskundige volgens de Droomritme Methode. Je kunt bij mij terecht voor al je vragen omtrent onrust en slapen bij jouw kindje van 0-3 jaar. Ik kan je handvatten geven, tips geven en informeren. Ik hoop moeders en moeders ‘to be’ te kunnen helpen met hun vragen en struggles waar ze tegenaanlopen op het gebied van slapen van hun kindje. En zo wellicht onzekerheid wegnemen, maar ook herkenning te geven voor bepaalde situaties. En voor zwangere vrouwen wat voorbereiding en wat ze kunnen verwachten de eerste maanden. Weet dat slaap zo belangrijk is, en een tekort aan slaap veel kan doen voor jezelf, je kindje en je gezin. Dat wordt nog erg onderschat.

Moederschap is het mooiste wat er voor mij is. Ik had altijd een grote wens om mama te worden, dankbaar dat ik dat mag zijn. Mooi om een kind te zien opgroeien en ontwikkelen, de liefde te voelen voor je kind. Maar wat hebben wij een zware jaren gehad met de slapeloze nachten van de kinderen wat uiteindelijk tot een burnout leidde. Dat was een periode die echt niet makkelijk was, maar waar we sterker uit zijn gekomen en daardoor heb ik nu mijn passie gevonden. Andere kindjes en ouders helpen.

Desiree

Draagconsulent & kraamverzorgster

Ik ben er voor jou als draagconsulent. Met mijn passie voor het dragen hoop ik anderen te inspireren en te helpen. Als draagconsulent volg ik continu scholingen om nieuwe kennis op te doen, hiervoor ben ik aangesloten bij de vereniging van draagdoekconsulenten. In mijn werk als kraamverzorgster komt het buidelen en huid-op-huid contact veel aan bod. Ik ben hier fan van want daardoor zie ik een rustige en ontspannen baby. En wanneer een baby ontspannen is, kunnen ouders zich ook ontspannen. Bij het dragen zie ik dit opnieuw gebeuren, telkens weer. Ik hou ervan, lekker knuffelen. Ik laat je hier er graag mee kennismaken.

Je kunt bij mij terecht voor vragen en advies over ergonomisch dragen. Bijvoorbeeld: zit mijn kindje wel goed, gebruik ik wel de juiste doek voor deze knooptechniek of waar kan ik een gecertificeerd draagconsulent vinden? Ik kan meekijken met een draagfoto of filmpje. Ik zal eerlijk zijn wanneer je draagt met een drager die niet ergonomisch is. Ik hoop dat er niet alleen gedragen mag worden, maar dat het vooral veilig en ergonomisch gebeurt. En dat we elkaar kunnen wijzen op draagmanieren of dragers die niet ergonomisch zijn. Dat we kunnen leren van elkaar. Want samen dragen, is het leukste!