Zwanger, en nu? Wat trek ik aan?

Je bent zwanger, helemaal in de wolken en je ziet jezelf al met een mooie grote buik rondlopen in de leukste outfits. (Lees; als de fashionista die ik ben zag ik dit al helemaal voor me, viel dat even tegen…). Het eerste trimester gaat voorbij en je buikje begint langzaam te groeien. Oei, die broeken beginnen nu wel erg strak te zitten. Ja, ook jij moet er nu aan geloven en gaat opzoek naar de perfecte zwangerschapskleding. Maar wat wil je eigenlijk? Wat zit lekker? Waar moet je op letten? Zoveel vragen en zoveel verschillende items op uit te kiezen. HELP!

Gastblog door Manon

In deze blog ga ik het hebben over de zwangerschapsjeans. Naar mijn mening is een goede denim een item dat niet in je kast mag ontbreken, dus ook niet wanneer je zwanger bent. Maar waar kun je nu het beste op letten bij het kopen van een goede zwangerschapsjeans?

Zes tips die je in gedachten kunt houden bij het kopen van een jeans

Tip 1: Koop altijd je eigen maat en denk niet: “ik moet er nog in groeien, dus een maatje groter kan geen kwaad”. Nee, een jeans loopt altijd uit, of het nu een gewone jeans is of een speciale zwangerschapsjeans, liever iets te strak dan iets te groot. En daarbij wordt er bij een zwangerschapsjeans rekening gehouden met je groeiende buik. 

Tip 2: Let op of de buikband hoog genoeg is zodat hij straks lekker over je buik heen valt in plaats van op je buik en je deze band de hele tijd aan het optrekken bent. Er bestaan ook broeken waarbij je de band gedurende je zwangerschap kunt verstellen. Als je het mij vraagt een top uitvinding want deze broeken kun je na de bevalling ook nog een tijdje door dragen. Wel zo fijn, aangezien je buikje niet meteen weg is. Er zijn tevens ook broeken waar geen buikband in zit maar er gekozen is voor elastiek aan de zijkanten, dit zijn vaak low waist broeken die onder je buik vallen. 

Tip 3: Loop even rond in de jeans, zodat je zeker weet dat deze ook met verschillende bewegingen (staand en zittend) lekker zit en je geen miskoop koopt. Niets is zo vervelend als een niet fijn zittende jeans en al helemaal niet als je zwanger bent.

Tip 4: Check ook zeker even het materiaal van de buikband. Deze moet stevig zijn en aangezien je buik gaat groeien moet deze band voorzien zijn van veel stretch. Vaak zitten er in de iets goedkopere denims ook een minder stevige band. De kans bij deze banden is dat ze aan de onderkant kunnen gaan scheuren naarmate je buik groeit.

Tip 5: Check altijd ook het waslabel van een denim voordat je deze koopt. Zit er bijvoordeel Elastaan in denim? Dat betekent dat de jeans meerekt naarmate je hem langer aan hebt. Met het wassen rekt dit dan weer terug. Wist je dat je een denim niet te vaak mag wassen? Dit omdat het Elastaan dan teveel uitrekt en je de welbekende slobber broek krijgt. Voor de buikband is Jersey een hele fijne stof. Deze stof is erg rekbaar en stevig. Ideaal dus voor je groeiende buikje.

Tip 6: Prijsklasse: Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Maar dat betekent niet dat een jeans van 100 euro per definitie beter is dan een denim van rond de 30,- á 50,- euro. Het ligt dus ook echt aan de materialen die ze gebruikt hebben. En soms betaal je ook alleen voor het merk van de broek.

Omdat er zoveel verschillende jeans zijn, is het erg belangrijk dat je kijkt wat bij je past en waar je je op dat moment lekker in voelt. We krijgen al genoeg te maken met ongemakken, toch?

Als je bovenstaande tips in gedachten houdt gaat het je zeker lukken een mooie passende denim te vinden waar je tijdens je zwangerschap in kan stralen.

Liefs,

Manon

——————–

Gastblog Manon: 
Mijn naam is Manon, 33 jaar en moeder van een zoontje van 1,5 jaar oud. Al jaren ben ik al werkzaam in de mode, iets wat ik met liefde doe is mensen adviseren en er op hun best uit te laten zien. Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen webshop voor zwangerschapskleding (Mommyme). Mijn doel? Een betaalbare maar modieuze lijn opzetten om je tijdens je zwangerschap te laten stralen! Zwa